Het gebruik van essentiële oliën

Energetische interventies om het lichaam van het dier in balans te brengen zijn de basis van waaruit ik werk. Een extra impuls kan gegeven worden met een essentiële olie met therapeutische eigenschappen. Zelf gebruik ik de essentiële olien van Young Living en Sjankara.

Soms voegt de essentiële olie fysiek iets toe aan het lichaam, bv bij spijsverteringsproblemen. Of de essentiële olien helpt bij ontgiften van het lichaam, bv bij nier- en lever problemen. Of de essentiële olie werkt antiseptisch en/of anti viraal bv bij luchtweg- en andere ontstekingen.

Met therapeutische olien worden zeer zuivere biologische oliën bedoeld: extracten van de (onbespoten) plant, bloem, wortel, boom of vrucht waarin de werkzame stoffen, de levens sappen, van de plant zitten. Deze werkzame stoffen  zorgen voor afweer (oa. van insecten, schimmels en virussen), groei,  hormonale processen en territorium processen.

Er is de laatste jaren weer wetenschappelijk  onderzoek gedaan naar de werking van essentiële oliën voor mensen en dieren en dit onderzoek bevestigd de traditionele genezende claims van oudsher. Oliën behoren tot een van de de eerste medicijnen die mensen gebruikten en hun chemische componenten worden in de geneesmiddelen industrie synthetisch nagemaakt. Essentiële oliën werken door hun complexe natuurlijke samenstelling in op vele lagen waardoor de eenheid en zelfheling van het lichaam wordt bevorderd.

Meer informatie over het gebruik van essentiële oliën bij dieren en mogelijkheden voor workshops vind je op mijn website: aromatherapievoordieren.nl