Homeopathie

Homeopathie is een holistische behandelwijze die met goede resultaten voor elk dier maar vooral uw hond, paard en kat kan worden ingezet. Homeopathie maakt gebruik van de genezende eigenschappen van planten, dieren en mineralen in een hoge verdunning in water. Homeopathische middelen wekken een energetische prikkel op die hetzelfde is, als het lichaam wat uit balans is, laat zien. Dit is de natuurwet waarop homeopathie is gebaseerd: “het gelijke geneest het gelijke”.

Bv: Laat het lichaam hoge koorts zien: de remedie die aanzet tot genezing laat hoge koorts zien bij een gezond lichaam.

Het lichaam is heel goed in staat om zichzelf te genezen, dat is een van de homeopatische uitgangspunten, en van de meeste holistische zienswijzen en therapiën. Elke therapie en ieder geneesmiddel kan "slechts" een handje helpen.

Het vermogen om gezond te zijn/worden hebben we in ons en bestaat niet buiten ons. Iedere genezing is zelfgenezing; het organisme herstelt het verstoorde evenwicht of in een groter verband: de eenheid van lichaam ziel en geest vindt haar harmonie terug.

Homeopathie is een energetische geneeswijze die het zelfhelend vermogen van het lichaam een handje helpt door remedies aan te bieden die het lichaam als het ware wakker schudden: hé doe hier eens wat aan......

Zelf heb ik met cliënten hele goede ervaringen met homeopatische remedies bij trauma's en angsten, bv bij honden en katten uit het asiel of met een onbekend verleden uit een ander land.

Homeopathie werkt ook ondersteunend bij acute problemen bij bv. pezen, spieren, kneuzingen en botbreuken. Is de situatie accuut dan werkt de remedie ook accuut, dus snel.

Homeopathie, Healing Touch en aromatherapie kunnen elkaar heel goed aanvullen!