Over mij

Als energetisch diertherapeut en Healing Touch for animals® practitioner gebruik ik Healing Touch voor dieren technieken, homeopathische remedies, essentiële oliën of aromatherapie en een enkele keer (Bach) bloesems. 

Ik ben aangesloten en werk samen met de collega diertherapeuten en dierenarts van HeelDier.

Sinds 2010 heb ik een praktijk voor dieren - HelenVoorDieren (als healingforanimals)- waarbij ik vooral paarden, honden en katten en een enkele keer ook andere dieren of mensen behandel via de Healing Touch for Animals® methode. Ik heb een medische HBO opleiding  (histo- pathologisch analist) afgerond in 1977, een HBO-B studie (histochemie) in 1980 en een HBO  IT opleiding (NOVI) in 1987. Na  een aantal jaren in de gezondheidszorg gewerkt te hebben werd ik een van die mensen in de jaren 80 die de automatisering in rolden. Daar heb ik bij vele bedrijven hele mooie jaren en een mooie carrière gehad waarbij ik van 1995 tot 2008 gewerkt heb als Senior Project Executive voor outsourcing contracten bij IBM.

De gezondheidszorg kreeg echter vanaf 2005  weer steeds meer mijn interesse, vooral de complementaire zorg. Ik studeerde homeopathie voor dieren en volgde het opleidings- en certificerings traject Healing Touch for Animals®. Mijn overtuiging is dat alles met elkaar verbonden is in een oneindige dans van elektromagnetische golven. Verstoringen hierin bij mensen en dieren kunnen mijns inzien alleen  structureel worden verbetert als je gebruik maakt en werkt met de energievelden van en rondom het lichaam. Energetische methoden zijn hier dan de sleutel voor. Ik werk graag met dieren omdat zij bij uitstek in het moment leven. Zij accepteren wat er gebeurt. Mensen hebben hun gedachten die behoorlijk in de weg kunnen zitten.

Werken met energie en complementaire zorg bieden aan dieren is mijn echte passie.

Graag kom ik bij u langs voor een persoonlijk advies voor uw dier en/of uzelf.

Helen Panneman