helenvoordieren
healing touch for animals®

Healing Touch for Animals® is een energetische methode die werkt met zachte aanrakingen, rechtstreeks op de grote en kleinere energiecentra- de chakra’s-  van het dier. Deze Healing-methode is ontwikkeld door Carol Komitor en wordt in Amerika en Europa onderwezen. De Healing Touch for Animals® technieken gaan er vanuit dat ieder organisme 7 chakra’s en een levenslijn heeft. Als een lichaam een fysiek trauma oploop of een emotioneel trauma kunnen de energievelden uit balans raken. Vaak kan een lichaam dat zelf weer oplossen en terug in balans komen. Lukt dat niet vanzelf dan krijgt het lichaam meer ongemakken. Deze energievelden kunnen met aanrakingstechnieken in balans worden gebracht. Healing Touch for Animals® is een methode om balans in de energievelden te brengen.

Chakra’s.

Chakra’s zijn draaiende energievelden in het lichaam. Chakra’s van mens en dier zijn de verbinding tussen de energievelden om het lichaam en de fysieke processen in het lichaam. De energievelden om het lichaam laten zich zien in een aura. Deze bestaat uit verschillende lagen waaronder een emotionele en een spirituele laag. Bij dieren wordt dit gezien als een cirkel om het lichaam met verschillende “blokjes” energie. Bij mensen zijn het meer ringen om het lichaam heen.  De draaiende chakra-energie komt vanuit het lichaam in de velden om het lichaam heen. Zo wordt opgeslagen trauma-energie die het dier bijvoorbeeld angst of verdriet geeft “opgelost” vanuit een goed draaiend chakra. Fysieke processen in het lichaam zijn bijvoorbeeld spijsvertering,  hormonale processen, ademhaling en bloedsomloop.

Open, stromende energiecentra zijn de basis voor het lichaam om te kunnen functioneren. Stroomt de energie mooi door, dan kunnen spieren en weefsels zich ontspannen en alle levensprocessen optimaal werken.

De Healing Touch for Animals® methode heeft verschillende technieken om met de chakra’s te werken. Daarbij kun je denken aan methoden om het hele lichaam en alle chakra’s te benaderen, en technieken die één specifiek aspect onder handen nemen.

Levenslijn.

De levenslijn bevat 3 belangrijke energiepunten en geeft de connectie tussen de aarde (gronding) en de hemellichamen, het universum weer. Blokkades in deze energielijn kunnen een indicatie geven van levensvreugde en algehele conditie van het individu. De Healing Touch for Animals® methode heeft verschillende technieken in zich om de levenslijn aan te spreken.

 

Healing Touch for Animals® en andere behandelwijzen.

Healing Touch for Animals® kan zeer goed worden gecombineerd bij een klassieke behandeling. Denk bijvoorbeeld aan ondersteuning na of juist voor een operatie.  Homeopathische remedies, essentiële oliën, kruiden of Bach Bloesems kunnen beter hun werk doen bij een lichaam wat energetisch in balans is. Massages, osteopatische behandeling of fysiotherapie hebben een groter en dieper effect als de energiecentra goed stromen.

Hieronder zie je een korte film van 3 minuten met de labrador Guusje, die door de Healing Touch consulten verlichting krijgt van het ongemak veroorzaakt door een grote vetbult die na weghalen snel weer terug groeit.