helenvoordieren
homeopathie

Homeopathie is een behandelwijze die al enige honderden jaren bestaat, in de vergetelheid is geraakt en vanaf de jaren 80 juist weer in opkomst is en als modern gezien wordt. Homeopathie is een energetische behandelwijze die met goede resultaten voor elk dier en mens kan worden ingezet voor zowel acute als chronische problemen. Homeopathie maakt gebruik van de genezende eigenschappen van planten, dieren en mineralen in een hoge verdunning, wat we potentie noemen, in water.

Vaak wordt homeopathie ingezet bij chronische of emotionele problemen, echter homeopathie werkt ook zeer ondersteunend bij acute problemen bij bv. pezen, spieren, kneuzingen en botbreuken. Is de situatie acuut dan werkt de remedie ook acuut, dus snel. Is de conditie chronisch en bestaat al lang dan duurt de genezing ook langer.

Hoe werken homeopathische middelen?

Homeopathische middelen werken als volgt: ze wekken een prikkel op die hetzelfde is, als het lichaam wat uit balans is, laat zien. Dit is een natuurwet die ontdekt, beschreven en uitgewerkt werd door de arts Samuel Hahneman die dit in zijn Organon der geneeskunst in 1810  voor het eerst publiceerde.

Homeopathie gaat uit van het principe: “het gelijke geneest het gelijke” of in latijn: Similia similibus curentur.

Bijvoorbeeld: Laat het lichaam hoge koorts zien, dan is de remedie die aanzet tot genezing een remedie die hoge koorts laat zien bij een gezond lichaam. Nu zijn er vaak vele symptomen en de kunst van de homeopaat is om die remedie te vinden die al die symptomen in zich heeft.

Het lichaam is heel goed in staat om zichzelf te genezen. Dat is wat een organisme wil: zo heel mogelijk zijn en het zet dan ook altijd in elke omstandigheid alles in het werk om zo heel mogelijk te zijn. Dit is onderdeel van de homeopathische uitgangspunten. Wat uit balans is laat het lichaam zien door “symptomen”. De homeopaat zoekt dan een middel wat al die symptomen in zich heeft. Is het juiste middel gegeven dan komt het lichaam weer in balans.

Homeopathie is een energetische geneeswijze die het zelfhelend vermogen van het lichaam een handje helpt door remedies aan te bieden die het lichaam als het ware wakker schudden: hé doe hier eens wat aan.

Online consult Homeopathie.

Wil je een advies voor een homeopathische remedie voor je dier, dan kan ik via een vragenlijst een remedie op maat uitzoeken. Dit online consult homeopathie kun je bij HeelDier boeken. De remedie wordt voor je dier uitgezocht en naar jullie opgestuurd.

Wil je je verdiepen in Homeopathie, dan kun je hier een inleidende les volgen.