helenvoordieren
Over mij

Ik ben Helen en deze mooie naam past zeer goed bij wat ik aan dieren te bieden heb. Sinds 2010 werk ik als energetisch diertherapeut met Healing Touch for animals® technieken, homeopathische remedies en essentiële oliën voor alle dieren.  Door mijn jarenlange samenwerking met Hélène Versteeg (integratief dierenarts) waarmee ik OerVoer als apotheek en keuken van Heeldier heb opgezet kan ik mijzelf ook als deskundige voeding voor honden, katten en paarden beschouwen.

Na mijn medische HBO opleidingen  (histologisch pathologisch analist, afgerond in 1977 en een HBO-B studie histochemie in 1980) heb ik een aantal jaren in de reguliere gezondheidszorg gewerkt, onder andere voor het koningin Wilhelmina fonds. Eind jaren 80 werd ik een van die mensen die de automatisering in rolden en heb ik een HBO informatica gehaald. Daarna heb ik tot 2008 bij vele bedrijven hele mooie jaren en een mooie carrière gehad waarbij ik van 1995 tot 2008 gewerkt heb als Senior Project Executive voor outsourcing contracten bij IBM.

De gezondheidszorg kreeg echter vanaf 2005  weer steeds meer mijn interesse, vooral de moderne kijk op omgaan met ziekte en gezondheid, vanuit de visie dat alles met elkaar verbonden is en elke stap of trauma, of interventie een heel organisme en zijn/ haar omgeving beïnvloed. Ik studeerde homeopathie voor dieren en volgde het opleidings- en certificering traject Healing Touch for Animals® en verschillende workshops aromatherapie.

Mijn overtuiging is dat alles met elkaar verbonden is in een oneindige dans van elektromagnetische golven. Verstoringen hierin bij mensen en dieren kunnen mijns inzien alleen  structureel worden verbetert als je gebruik maakt en werkt met de energievelden van en rondom het lichaam. Energetische methoden zijn hier dan de sleutel voor. Voeding en beweging zijn hierin belangrijke basis elementen. Ik werk graag met dieren omdat zij bij uitstek in het moment leven. Zij accepteren wat er gebeurt.

Werken met energie en energetische remedies vanuit de visie ‘alles is energie en met elkaar verbonden” voor dieren is mijn passie.

Graag geef ik ook privé lessen en workshops om mijn kennis over essentiële oliën te delen.

Ik ben aangesloten en werk samen met de collega diertherapeuten en dierenarts van coöperatie HeelDier In HeelCentrum Doorn en ben mede eigenaar van OerVoer, de apotheek en keuken van HeelDier.