bang voor paarden
dakota

Onze hond Dakota, een Husky van net 3 jaar heeft elke keer nadat we samen op vakantie zijn geweest een enorme dip. Tijdens de vakantie geniet hij van het de hele dag met het gezin op stap zijn. Daarna gaat iedereen weer zijn eigen gang. Mijn man en ik moeten weer werken, de kinderen gaan weer naar school en drie dagen per week gaat Dakota dan met een hondenuitlaatservice 5 uur naar de hei. Normaal geniet hij daar enorm van, maar de eerste weken vlak na de vakantie is hij super sloom, wil hij niet wandelen en eigenlijk lijkt het net alsof hij zeer depressief is. Steeds sneller roepen wij nu de hulp van Helen in.

Helen straalt rust en zelfverzekerdheid uit. Zodra zij binnenkomt lijkt Dakota diep te zuchten en te zeggen kom maar op met die behandeling. Hij gaat er heerlijk voor liggen en laat Helen haar gang gaan. Helen voelt waar eventuele blokkades zitten en zorgt ervoor dat deze opgeheven worden en de energie weer goed door Dakota’s hele lichaam gaat stromen.
Zij neemt hier echt de tijd voor en je ziet gewoon dat Dakota er van geniet. Zowel Dakota als wij voelen ons na haar bezoek een stuk beter. Dakota heeft direct zijn levendigheid weer terug, wil weer lekker wandelen en gaat weer met de eerste de beste hond die hij tegenkomt heerlijk spelen. En wij maken ons geen zorgen meer en genieten ervan Dakota weer in zijn oude doen te zien rondrennen.

Iets anders waar we ook super blij mee zijn is dat Helen ervoor gezorgd heeft dat Dakota niet meer tegen Schotse Hooglanders en paarden blaft en er niet meer omheen gaat rennen als hij op de hei is.  Deze dieren kwam Dakota tijdens zijn wandelingen met de hondenuitlaatservice regelmatig tegen. Zodra hij ze zag rende hij er naar toe en dan begon het geblaf. Hij luisterde dan helemaal niet meer en de uitlaatservice wilde Dakota eigenlijk niet meer meenemen. Ook toen hebben wij de hulp van Helen ingeroepen. Zij heeft hier met Dakota aan gewerkt, zowel thuis als op afstand en al snel was dit negatieve gedrag verdwenen en was het ‘gevaar’ geweken dat Dakota niet meer met de uitlaatservice de hei op zou kunnen.

Helen legt altijd goed uit wat zij doet, is nooit gehaast en als we zien hoe liefdevol zij met Dakota omgaat en hoe graag Dakota door haar  behandeld wil worden, kunnen we alleen maar bedenken hoe blij we zijn dat we Helen hebben leren kennen en haar van harte aanbevelen aan iedereen die zich zorgen maakt over het welzijn van zijn of haar dier en graag wil dat het dier zich zo goed mogelijk voelt.

 

Carolien en Roberto Tunzi, Maarssen