hulp bij agressie
macy

Macy is onze schildpad poes die wij mogen verzorgen vanaf haar tweede levensjaar, we weten weinig of niets van haar achtergrond. Na een paar maanden merken we dat ze agressief is en dit verergert met de jaren.We mogen haar niet aanhalen, laat staan optillen, ze krabt en bijt is altijd buiten en komt alleen voor het eten binnen. Op mijn manier heb ik diverse dingen al geprobeerd, maar dit heeft niets geholpen. Dit blijkt uit het feit dat ze mijn schoonzoon in zijn gezicht aanvalt uit het niets, dit is voor mij de druppel. Dit is al twee keer eerder gebeurt maar het lijkt erop dat het erger wordt. Er moet iets gebeuren, mijn man roept dat Macy anders maar een nieuw baasje moet krijgen die alleen is of zo.
Macy woont namelijk samen met nog drie andere katten bij ons.

In de krant lees ik de advertentie van Helen die verteld dat ze dit soort dieren kan helpen. Dit is de laatste poging die ik ga ondernemen en ik besluit om contact met Helen op te nemen. Nadat ik mijn verhaal aan Helen verteld heb maken we de afspraak dat Helen de eerste keer bij mij thuis komt om kennis met ons te maken. Helen geeft Macy bij ons thuis een behandeling door middel van handoplegging (Healing Touch for Animals technieken), dit is een heftige sessie. Nadat ze een thuis sessie met haar gedaan heeft is duidelijk dat Macy niet zo goed weet wat haar rol bij ons is. We denken dat er toch een trauma bij Macy is vanuit haar jeugd. Helen geeft Macy de rol dat ze mag genieten van de aandacht en de liefde die wij haar zo graag geven. Helen maakt een foto van Macy en er volgen nog een aantal behandelingen op afstand. Via de mail wordt ik na iedere sessie door Helen op de hoogte gehouden in voor de sessie vertel ik Helen de laatste bevindingen.
Macy reageert hier goed op en ze wordt rustiger naarmate de behandelingen vorderen. In samenwerking met Bach bloesem, merken we aan Macy dat de agressie afneemt en dat ze rustiger wordt.

Nu (augustsu 2012) zijn we in totaal 5 sessies verder en het gaat heel goed met Macy ze valt ons niet meer aan uit het niets en we krijgen zelfs liefdesbeetjes die ze geeft wanneer we haar aanhalen.
Als ze bij mijn dochters boven is gaat Macy helemaal knuffelen met ze en deelt ze kusjes uit. Ze brengt regelmatig een kadootje mee naar huis zoals een muisje of iets anders dit had ze al een hele tijd niet meer gedaan. We mogen haar regelmatig aanhalen ze geeft wel aan wanneer ze er klaar mee is maar nu zonder nagels of doorbijten. Het is zelfs al een paar keer gebeurt dat ze bij ons op schoot kwam zitten.
Graag wil ik langs deze weg Helen bedanken voor haar inzet en energie!

Karin Caverlé.